Skötselplan för trädgård

En skötselplan för din trädgård är en handbok anpassad utifrån din trädgård. Den beskriver hur din trädgård ser ut och hur den ska skötas. Den innehåller en ritning över planteringarna samt en lista över de växter som finns och hur de bäst sköts under hela året. Du vet väl om att en professionell skötselplan för din trädgård kan höja värdet på ditt hus vid en försäljning? Nyblivna husägare utan erfarenhet av trädgårdsskötsel kan känna en trygghet i att få en komplett guide hur de ska ta hand om trädgården i handen.

Skötselplan för bostadsrättsföreningar

Vill ni sköta om trädgården själva eller vill ni bara dokumentera och säkra trädgårdsskötseln för framtida styrelser så är en skötselplan rätt för er. Skötselplanen utgör även ett bra dokument för att ta in offerter från trädgårdsmästare och fastighetsförvaltare. Planen kan även utgöra ett bra underlag för gemensamma städdagar.

Skötselplan för privatträdgårdar

Vill du ta hand om din trädgård själv men behöver lite hjälp på vägen? Med ett rådgivningssamtal samt en skötselplan är du rustad för att hand om din trädgård själv utan förkunskaper. Du kan även få råd och tips för framtiden vilka växter som passar bäst för dig utifrån din ambition.

Så här tar vi fram en skötselplan

  • Trädgården inventeras och växter och träd dokumenteras.
  • Upp skissning av trädgården och grönytorna på papper och markerar ut växter och träd.
  • Vi skapar sedan själva skötselplanen utifrån dokumentationen och skisserna. Den kan vara i en enkel Excel-fil där varje växt har en egen rad eller ett större dokument med både bilder och text. Du bestämmer.
  • När skötselplanen är klar får du den digitalt, på papper eller både och. Vi levererar i de flesta format.

Pris

Priset för en skötselplan beror till största delen av storleken på trädgården och grönytor. Vill du ha en offert så behöver du skicka en beskrivning av trädgården med bilder. Du kan även boka in ett möte med oss så kommer vi och tittar på tomten.