Parkettläggning / Golvslipning

Parkettläggning

Det finns inte mycket som definierar ett vackert hem på samma sätt som en vacker parkettläggning eller golvläggning gör. Det kan sätta stämningen på hela rummet, oavsett om det är en lantligare variant eller kanske ett strikt och modernt svartmålat parkettgolv. Valen är många, och frågorna likaså. Vi hjälper er mer än gärna och svarar på alla frågor, vi kan parkettgolv och golvslipning i Stockholm. Har ni frågorna, så har vi svaren.

Lamellparkettgolv finns att välja i de flesta träslag och med väldigt många olika ytbehandlingar. 
Nu finns även ett stort urval av färgnyanser som toppbehandling på flera av ek lamellparkettgolven och även på flertalet av furugolven.

Massiv stavparkett – Parkett trestav 
Vi lägger det som fiskbensparkett, fallande eller i det mönster ni önskar er!

Golvslipning med behandling

Naturens egen råvara sedan urminnes tider har trä använts som byggnadsmaterial i våra hem. Trä är unikt genom att det är en helt förnyelsebar råvara. Parkett smälter in i alla typer av inredningar. Välj det du tycker bäst om, ett klassiskt mönstrat trägolv, ett stramt modernt eller kanske ett traditionellt plankmönster. Vad du än väljer, så får du ett golv som är skönt att gå på, som känns varmt och som för in ett stycke natur i ditt hem.

I princip kan alla trägolv renoveras flera gånger så länge som det finns ett tillräckligt tjockt slitskikt. Hela golvet slipas till rent trä för att därefter ytbehandlas. För ett bra resultat krävs att golvets underlag är stabilt och att slitskiktets stavar sitter fast i underlaget, något som vi kan hjälpa er med om så inte skulle vara fallet.

Lut

Lut används för att hejda den gulningsprocess som alla trägolv påverkas av. Ett golv behandlat med lut fortsätter att se ljust ut under lång tid och påverkas inte lika mycket av solljus eller ålder.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är den mest slitstarka oljan. Behandlingen ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork och är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Denna behandling kan ge både ett glansigare och mattare utseende än konventionella oljor.

Lackering

Att lacka ett golv är den vanligaste formen av slutbehandling på svenska golv detta är även helt underhållsfritt. Den lacken vi använder oftast består av en vattenbaserad polyurethanlösning, en mycket slitstark och samtidig miljövänlig lack då det är den första lacken som är NMP fri och märkt med miljöblomma. Vid lackering av utrymmen som kräver ett ännu starkare skydd mot slitage används en två-komponent lack, även denna är miljövänlig.

Målade golv

För dig som önskar ett täckande resultat kan man även måla golvet. Trädets struktur bevaras inte och om du även väljer att nota golvet syns inte heller springorna. Vi rekommenderar i första hand en betsning, men för dig med lite annorlunda önskemål kan målning även vara ett alternativ. Målningen förseglas oftast med lack.

Kontakta oss för kostnadsfri offert.